Tuan Punya Blog

My photo
Aku = encem = lucu = mamat spek =

Saturday, June 13, 2009

memeningkan..

bile moto wat hal,aku pon jd tak senang duduk.. rase tak tenang je jiwe rage ni..
mane taknye. moto la transport aku yg paling mudah,jimat dan pantas. mase2 gawat camni plak die wat hal..

isnin,aku pon bwk la moto kesayangan aku g check up kt pomen bertauliah.. moto aku ni enjin die complicated skit. tak mcm moto cup lain.. kene la de pomen yg btol2 faham kehendak moto ni..mcm2 hal kn?

ha,ni pakwan..specialist pelbagai jenis motosikal ngah mengkaji kerosakan.


belek punye belek kene barai moto aku sudahnye dek kerana ade masalah dalaman. hah! kene bukak enjin gak ke?? adoiyai...bape plak kosnye ni?? garu kepale gakla aku dibuatnye..
tersadaila moto aku kt woksop 2,3 ari menunggu spare part..

ni la rupe paras moto aku mase tu..

kene obohol top mcm keta yg putus timing belt..
2 btg valve digantikn dan head di'upgrade' skit. disamping itu 4 btg spring valve racing juge disumbat bagi mempercepat bukaan valve.(alang2 da bukak..hehe..)
"buatla pakwan..janji moto saye pulih.."

khamis petang,balik keje je terus aku singgah woksop.rindu gile kt moto aku.
moto pon da siap..
aku pon testing la..lega rasenye bile moto da ok..
so,itu sahaje la cerite pasal si hijau aku ni..

10 comments:

si eJa said...

ala si hijau tu mengada ngada na perhatian lebey sbb awk bg lebey perhatian kat kite.

hahaha

Afeeq said...

haha..

yela,kite da lame tak manjekn die..

asek manjekn awk je...kn?

si eJa said...

ha'a.

hahaha.

yela, dulu awk tade bini leh la na manjekan die.

skang da ade bini.

kan kan.

gee ryder said...

tu la bikin moto canggih2 sgt..dah barai nk repair pun pyh..

ssh2 bwk kancil along je afiq

vizahza said...

mek jah gi jalan dengan hero dia dengan motor ke atau pinjam kereta wancik/makyuyun/mak ain punya.. sorry mekjah ye... akak dah terrrrrkomen kat blog pakwe mekjah.. sorry

vizahza said...

atau naik bas je

si eJa said...

asal ank sedara aku leh komen kat sini plak ni?

blog aku tanak plak dia komen.

hahaha

Afeeq said...

laa..

byk org borak2 kt cni rupenye..huhu..

[r]aDi said...

Pakwan adew..

relex la..

nnt betol la tuh..

wahahahaha

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)